Vintažu ir mada kvepiantis „Oogna East“ blogas – puiki vieta semtis įkvėpimo. Kiekvienas įrašas ar derinys žavi savitumu, o blogo autorė Ugnė atsiskleidžia kaip labai charizmatiška ir veikli asmenybė. Ji ne tik gali didžiuotis vienu iš įdomiausių Lietuvoje tinklaraščiu, bet ir pačios įkurtu „Pasikuiskim“, internetiniu secondhandu. Niekuomet nenuviliantys straipsniai, DIY pamokėlės, mados renginių apžvalgos, nenuspėjami, bet žavingi Ugnės deriniai ir dar daugiau – Oogna.lt.
Ugnė rekomenduoja
Vasaros neįsivaizduoji be…
…šašlykų, dūmo kvapo, baltos spalvos, laužų, gėlių, nertų drabužių, važiavimo automobiliu atvirais langais, uodų, knygų skaitymo, suknelių.
Vasaros kvapas?
Garuojančios upės vandens šiltą vasaros vakarą, – aš juk iš kaimo, ką čia slėpsi. O jeigu reikėtų rekomenduoti, rekomenduočiau savo kvapą, kurį dabar naudoju – tai Anna Sui „Night of Fancy“.
Žaviausias šio sezono mados klyksmas?
Permatomos PVC rankinės, dešimto dešimtmečio aukštinto liemens mommy’s jeans bei vintažinių vientisų, pačiais kvailiausiais ir netikėčiausiais raštais margintų, maudymosi kostiumėlių sugrįžimas.
Renginys, kurį būtina aplankyti vasarą?
Festivalis „Velnio Akmuo“ Anykščiuose.
Vertas dėmesio mados žurnalas?
Purple Fashion.
Aksesuarus visuomet gali rasti…
Etsy.com – ten daug rankdarbių, o jie man įdomiausi.
Labiausiai įkvepiantis mados laikotarpis?
Mane įkvepia visi laikmečiai: kiekvieną dieną įkvepia vis kitas, ir taip visus metus – amžinai besisukantis idėjų ir stiliaus ratas.
Neįtikėtina parduotuvė, kurioje visuomet gali rasti kažką įdomesnio?
Fab.com – konceptualių dizainerių kurtų daiktų parduotuvė. Ko tik ten nėra; galima užmigti bežiūrint, ryte pabusti ir toliau žiūrėti, o paskui… vėl užsnūsti.
Vasaros knyga?
Visos Isabel Allende knygos – dievinu Lotynų Amerikos aistras, šios autorės perteiktas kiek markesiškai, bei magiškąjį siužetų realizmą.
Gaivus receptas.
Papasakosiu SwO skaitytojams apie gaivų, tikros vasaros desertą, kurį radau mamos receptų sąsiuvinyje (tokius turi beveik visos mamos, – kuriuose suklijuotos visos jaunystės kulinarinės iškarpos).
Rabarbarų putėsiai
Reikės:
200 g nuluptų rabarbarų;
1 puodelio cukraus;
1 litro vandens;
2 valgomųjų šaukštų su kaupu želatinos.
1. Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite maždaug 1 cm ilgio gabalėliais.
2. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį rabarbarus. Virkite maždaug 15–20 minučių ant silpnos ugnies arba kol rabarbarai suminkštės. Įpusėję virti, supilkite cukrų ir išmaišę virkite toliau.
3. Išvirusį kompotą atšaldykite.
4. Prikaistuvyje įkaitinkite 4 valgomuosius šaukštus vandens ir suberkite želatiną. Kaitinkite ant mažos ugnies ir nuolat maišykite, kol želatinos grūdeliai visiškai ištirps.
5. Ištirpusią želatiną supilkite į rabarbarų kompotą ir viską gerai išmaišykite. Vėl dėkite į šaldytuvą.
6. Kai kompotas šaldytuve pradės tirštėti, išimkite jį ir gerai išplakite elektriniu plaktuvu – turi atsirasti putos.
7. Išplaktą kompotą supilstykite į stiklinius indus ir padėkite į šaldytuvą maždaug keturioms valandoms (arba kol desertas sustings).
8. Patiekite desertą atšaldytą.
Būtiniausia grožio priemonė vasarą?
Šaltas vanduo. Nežinau, kokia dar priemonė vasaros rytais gali būti efektyvesnė.