Vieną sekmadienio vakarą į kulinarinę studiją „ČIOP ČIOP“ susirinko meksikietiško maisto ir gėrimų gerbėjai. Puikiai savaitgalio vakarienei dedikuotas „Super Sunday Supper“ vakarėlis pasiūlė ne tik vakarą virtuvėje kartu su šefu Rodrigo iš „Sofa de Pancho“ restorano, bet ir kulinarinį filmą, kurį dalyviai stebėjo, jaukiai sėdėdami prie baltų staliukų ir valgydami savo pačių rankomis pasigamintą egzotišką maistą.
Vakaras prasidėjo, kaip ir dera, nuo margaritų plakimo. Šefas papasakojo, kas per padaras yra ta Margarita, o tuomet ir pademonstravo jos paruošimo ypatumus. Margarita išėjo dieviška, – uogų skonio, su šiek tiek jaučiamu pipiriuku ir visiškai jokio pigios tekilos prieskonio, kaip kad dažnai nutinka baruose ar klubuose. Paragavę kokteilių, visi norintys rišosi prijuostes ir stojosi prie stalų – pradėjome gaminti daržovių salotas. O čia manęs laukė staigmena: atrodytų, salotos, kurių sudėtyje – vien įprastinės daržovės, gali tapti tiesiog neatpažįstamo skonio vien tik padažo dėka! Ir ne kokio riebaus, sunkaus padažo, o paprasčiausio alyvuogių aliejaus su… apelsinų sultimis derinio!
Salotos buvo nuostabiai nepažįstamai pažįstamos. Jau po pirmųjų pažinties su šefu minučių viduje kirbėjo nuojauta, kad nusivilti juo neteks ir likusį vakarą. Tad po tokio pirmojo patiekalo nekantravau imtis tolimesnio vakaro meniu, kuris žadėjo, kad vakarą pratęsime gamindami nachos su gvakamolės padažu, quesadillas su chorizo dešra ir kalakutienos mole poblano. Todėl, mielieji, mėgstantys pasisukioti virtuvėje, nepagailėkit laiko ir leiskite sau pasilepinti tokiu vakaru, nes tikiu, kad tai buvo ne tik tinkamo šefo magija, bet ir pačios „ČIOP ČIOP“ studijos žavesys ir atsakingas bei kruopštus planavimas, neišskirtinį sekmadienio vakarą pavertusį tokiu įsimintinu, kad pasakosiu apie jį savo draugams, kol neįkyrėsiu. Skanaus!