Praėjusi savaitė Vilniuje pažėrė tuziną įvairiausių renginių, tad suspėti į visus tapo beveik neįmanoma užduotimi. Žinoma, norisi patekti ir sudalyvauti ten, kas žadina smalsumą, verčia domėtis ne taip gerai pažįstamais dalykais, todėl vienas iš labiausiai intriguojančių įvykių, be abejonės, buvo „Borjomi Gastromūšis“, vykęs žavioje La Storia kavinukėje. Tikriausiai ne tiek daug iš jūsų esate girdėję apie panašų renginį, ar ne? Na, visų pirma derėtų pasakyti „Olialia, koks skanumėlis!“.
Susirinkę gurmanai ir maisto tinklaraštininkai suskirstyti į patrakusias komandas, o tuomet buvo supažindinti su žaidimo taisyklėmis: paskanauti, įsidėmėti kuo daugiau informacijos apie patiektą patiekalą, pajusti subtilias skonio užuominas ir teisingai atsakyti į vedėjo užduotus klausimus. Dalyviams visų pirma teko paragauti šešių skirtingų rūšių sūrių ir įminti mįslę, iš kur kilęs kiekvienas jų. Turbūt tai ir buvo viena džiugiausių akimirkų, kuomet stebint kiekvienos grupelės narius galėjai suprasti, koks netikėtas ir kaip išsamiai apibūdinamas gali būti maistas. SwO prisijungė prie moteriškos kauniečių tinklaraštininkių komandos ir nedvejodami teigiame, kad lietuviai skonio receptoriais jaučia ne ką mažiau nei prancūzai ar italai!
Po sūrių ant stalo pasirodė garuojanti trinta sriuba, o netrukus sulaukėme ir aromatingo ėrienos kumpio, kurį ragaudami žaidėjai svarstė, kokiais prieskoniais jis gardinamas (galbūt jūs atspėsite?). Desertui buvo patiektas visus pakerėjęs tradicinis gruziniškas skanėstas čiurčela. Atvirai kalbant, prieš einant į renginį gal ir kilo dvejonių dėl jo turinio, bet, patikėkite, tiek linksmybės ir žavesio dalinantis mintimis apie pajustus (po)skonius jau seniai neteko patirti. Vis madingesnė tampanti maisto kultūra nėra tik dar vienas keistuolių pomėgis, bet ir puikus būdas susipažinti su ypatingą skonį vertinančiais aistruoliais.