Menu
 
 

„Pilni šaukštai“ pop-up vakarienės

2019 11 20  17:08  |  Aktualijos

Pilni šaukštai pop-up vakarienės

Nuotraukos – „Pilni šaukštai“ asmeninio archyvo ©

Lietuvos gastronomijos pasaulyje džiugi ir jauki naujiena – „Pilni šaukštai“ pop-up vakarienės. Nuolat besikeičiančios lokacijos, šefai ir koncepcijos, sukuriančios unikalias patirtis, patraukia vis daugiau maisto kultūros entuziastų, vertinančių ne tik kokybišką maistą, bet ir jaukų bei pilnavertį laiką kartu. Pasaulyje, kuriame buvimas nuolat užimtu pagaliau tampa nebemadingas, „Pilnų šaukštų“ vakarienės yra malonus gaivaus oro gūsis bei būdas prisiminti lėto ir sąmoningo gyvenimo džiaugsmą. Mintimis apie tai, kas įkvėpė šį projektą, vakarienių meniu ir ateities dalinasi pop-up vakarienių organizatorės – Miglė Rimeikė ir Lina Klimašauskienė.

Įkvėpimas – kokybiškas laikas kartu

Paklaustos apie tai, kas įkvėpė šią originalią idėją, moterys beveik vienu balsu atsako – laikas su šeima. „Didelis būrys draugų ir artimųjų, sėdinčių prie vieno stalo ir lėtai bei ilgai besimėgaujančių savaitgalio pietumis ar ankstyva vakariene, yra vizija, sudėliota iš vaikystės prisiminimų ir Kalėdinių filmų, kurių pabaigoje, kad ir kas būtų nutikę per dieną, vakare šeimos nariai susėda prie stalo ir jaučiasi dėkingi už tai, kas brangiausia – vienas kitą“, pasakoja Miglė. Kadangi panašias svajones puoselėjo ir Lina, užteko vieno pokalbio, kurio metu abi moterys suprato – laikas jas įgyvendinti. „Be abejo, mūsų pop-up vakarienės ypatingos tuo, kad į jas kviečiame ne tik draugus ir artimuosius, bet ir visus, kuriems įdomu patirti kažką naujo ir skirti laiko sau. Iki vakaro pabaigos vis vien tampame draugais. Ir dėl to mums net nereikia stengtis, svečiai patys aktyviai bendrauja, kartais sugalvoja net susipažinimo žaidimų“, su šypsena priduria Lina.

„Pilni šaukštai“ pop-up vakarienės

„Pilni šaukštai“ pop-up vakarienės

Svarbu ne tik maistas, bet ir ypatinga patirtis

Vienas žaviausių „Pilnų šaukštų“ pop-up vakarienių akcentų – nuolat besikeičiančios temos, lokacijos ir meniu. Kiekviena vakarienė – unikali gastronominė patirtis. Paklaustos, kaip gimsta meniu idėjos, Miglė ir Lina pirmiausia pamini, kad vakarienių toną padiktuoja sezonas ir jo gėrybės. „Visų vakarienių ašis – kokybiškas maistas. Sukūrusios vakarienės koncepciją, ieškome geriausiai ją išpildysiančio šefo. Mums labai svarbu, kad tai, ką suplanavome, būtų šefui artima ir įdomu, tik tokiu atveju meniu bus išpildytas nepriekaištingai“, pasakoja Miglė. Meniu gimsta derinant šefo idėjas, organizatorių viziją bei apmąstant kiekvieną detalę, kuri prisidėtų prie nepamirštamos patirties – nuo pasitikimo gėrimų, iki mini užkandukų. Kiekviena pop-up vakarienė – atskira istorija, pripildyta juoko, pasakojimų, o kartais netgi galimybės svečiams patiems susikomplektuoti savo tobulą patiekalą. „Vienoje vakarienėje pagrindinį patiekalą kepėme po žeme. Net neįsivaizduojate, kiek įspūdžių buvo kai visi pakilo nuo stalo, ėjo to maisto atkasti ir patys galėjo prisidėti prie dar nepatirto gamybos proceso“, prisiminimais dalijosi Lina.

„Pilni šaukštai“ pop-up vakarienės

„Pilni šaukštai“ pop-up vakarienės

Geriausias prieskonis – įdomi erdvė

Kiekviena „Pilnų šaukštų“ pop-up vakarienė vyksta vis kitoje erdvėje. Organizatorės siekia, kad erdvė atspindėtų ir papildytų vakarienės sumanymą. Kadangi abi moterys mėgsta keliauti, jos vertina tai, kaip smarkiai maisto patirtį keičia tai, kur jis valgomas: kokie kvapai, spalvos ir garsai padeda išgyventi akimirką visais jutimais. Pop-up vakarienių svečiai jau buvo kviečiami vakarieniauti laukuose, obelų sode, netgi pas vieną iš šefų namuose. „Kadangi vis keičiame lokaciją, prie naujos vietos deriname ir naują dekorą. Tačiau bene svarbiausias visų „Pilnų Šaukštų“ pop-up vakarienių akcentas – vienas ilgas stalas. Į šias vakarienes drąsiai gali ateiti viena(s), o išeisi su būriu naujų draugų“, pasakojo Miglė.

„Pilni šaukštai“ pop-up vakarienės

„Pilni šaukštai“ pop-up vakarienės

Ateityje – vis ilgėjantys stalai

Paklaustos apie ateities planus, Miglė ir Lina neslepia entuziazmo. Planų daug ir pačių įvairiausių. Su kiekviena vakariene kyla kartelė, ir siekis ją peršokti vakarienių organizatorėms kelia didžiulį užsidegimą ir džiaugsmą. „Labiausiai norime dar ilgesnio stalo! Štai artėjanti padėkos dienos vakarienė, kuri vyks lapkričio 28-ą dieną, bus pirmas kartais kai bendradarbiausime su Čiop Čiop renginių studija, turėsime galimybę priimti daugiau žmonių. Vakarienę ruoš šefas Laurynas Čėsna, turėsime kalakutą ir nuoširdžiai dalinsimės tuo, už ką esame dėkingi. Jau dabar gera pagalvoti apie tai, koks ypatingas vakaras tai bus. Būtent todėl pagrindinė „Pilnų šaukštų“ komandos svajonė ir yra, kad kuo daugiau norinčių galėtų patirti tai, ką dovanoja mūsų pop-up vakarienės“, entuziastingai dalinosi Lina. „Kitiems metams jau turime sugalvoję itin netikėtų lokacijų, kurios šias pop-up vakarienes turėtų paversti tikrais nuotykiais. Detalių atskleisti dar negalime, nors, nemeluosiu labai norisi“ – juokiasi Miglė.

Pop-up vakarienės primena tai, kaip lengva bendrauti, kuomet visi susirenka, vedini noro būti čia ir dabar. Taip dažnai girdime, kad socialinių medijų dėka žmonės susvetimėjo ir nebemoka užmegzti kontakto, tačiau tai, kas vyksta pop-up vakarienių metu, puikiai įrodo, kad žmonės vis dar be galo vertina gyvus pokalbius, juoką, dalinimąsi istorijomis. „Visi puikiai žinome – skanus maistas ir gražus stalas visuomet pasitarnauja, pralaužiant net kiečiausius ledus“ – su šypsena sako Miglė.


Komentuok:




*



Reklama