Autorius: Fotografas, kuris bijo žmonių
Nuotraukos: © SwO
SwO komanda Helouvyno naktį nepavirto į gatvėmis slankiojančius zombius, o pasinaudoję kulinarinio lofto „Čiop Čiop“ pakvietimu, išmėgino vaidmenis modernioje italų virtuvėje. Baltose lofto patalpose pasitiko Helouvyno dekoracijos: juodos gėlės, juodas, išskobtas moliūgas, baltas rūkas bei video projekcijos. Vakarėlio svečiai sutartinai taip pat pasirinko klasikines spalvas – juodą, baltą ir raudoną, o dėmesį traukė „Čiop Čiop“ lofto Urtės raudonas „pipirinis“ lankelis.
Interviu su „Čiop Čiop“ SwO magazine nr. 5 numeryje skaitykite čia: http://issuu.com/swomagazine/docs/swo5.
Susirinkusiems svečiams šefas Gian Luca Demarco priminė, jog į virtuvę turime įeiti pilnais pilvais ir pasiūlė mėgautis maskarponės, juodos duonos ir burokėlių variacijomis, kurias sukūrė kartu su „Čiop Čiop“ šefu Ronaldu Nagrockiu, trumpam pavirtusiu į… numirėlį! Gian Luca kulinariniame vakarėlyje svečiams padėjo susipažinti su italų kultūra ir maisto gaminimo principais. Šventinis meniu nustebino: užkandžiui buvo pasiūlyta „girta“ obuolių tyrė su pelėsinio sūrio fondiu, pagardinta medumi, pagrindiniu patiekalu tapo juodi Tagliatelle makaronai su „prigirdyta“ lašiša, o desertui ragavome šokoladiniais makaronais įdarytų apelsinų, papildytų maskarponės kremu ir viskio ikrais. Jau per pirmąsias minutes, apstoję didelį metalinį stalą, sužinojome praktiškų smulkmenų apie prijuostes, peilius ir medines lenteles. Smagų šurmulį kėlė ir vakarėlio svečiai bei pats šefas, kalbėdamas apie nenuod(ėmi)ngą kalmarų skystį ir… girtus – viskyje ruoštus – obuolius.